Brække cylinder af

Når du skal undgå at få indbrud i din lejelighed er der grundlæggende to ting man skal være opmærksom på ved hoveddøren.

  • For det første skal du sikre dig at det ikke er en gammel cylinder der er monteret på døren
  • Sikr dig at der er to låse på døren

Runde cylindre er stadig mest udbredt

Vi har kigget forbi et typisk lejelighedskompleks på Frederiksberg for at se hvor let det er at komme igennem en dør med en gammel rund cylinder monteret. Vi gik en tur rundt i egendommen og konstaterede at stort set samtlige lejeligheder havde den samme gamle RUKO cylinder monteret, som den vi vil knække af. Det betyder at det er rigtig let at komme ind i lejelighederne, også uden den rigtige nøgle. Det er desværre de fleste lejelighedskomplekser der har disse cylindre i lejelighedernes døre.

Hurtig og lydløs adgang

Som du kan se på videoen er det rigtig let at komme ind af en dør med denne cylinder monteret. Ud over at det går rigtig hurtigt, så laver det heller ikke nogen støj. Derfor kan en tyv komme hurtigt og lydløst ind af døren.

ruko5250

Hvis din cylinder ser sådan ud som på billedet (helt rund), kan vi på det kraftiste anbefale en ekstra lås da din dør er lige til at lukke op uautoriseret. Vi ser en stigning af indbrud med denne cylinder type, og da det ikke larmer bliver det indbrudet sjældent opdages, før det er for sent.

Vi har prøvet det efter på en dør for at vise hvor nemt det er for tyven. Se videoen herover.

En sikker dør

Et bud på en sikker dør kan til lejeligheder være en kombination af Ruko kasselås 1601 sammen med Ruko kasselås 1622. Den ene er altså med vrider som kan åbnes indefra og en med en låsebolt og med nøgle på begge sider. Derfor er det ikke muligt at komme ud af døren, hvis den låst med begge låse.

KASSELÅS RD1601

ruko1601


Til døre under 30 mm som de feste gamle lejligheders døre. Som ekstralås til døre hvis konstruktion ikke tillader montering af en indstukket lås. Komplet m. tilbehør og cylinder.

Tekniske specifikationer
Smæklås med automatisk afspærring. Vendbar falle. Fallen sættes i berostilling ved at blive trykket ind i låsen. Vridergrebet sættes ud af funktion, når låsen er låst eller i berostilling, ved at dreje nøglen 1/2 omgang modsat åbningsretningen.Låsekasse og slutblik af sortlakeret stålplade. Falle af messing. Leveres også med alle synlige dele af forkromet messing, poleret messing eller rustfrit look. Låsen leveres standard til indadgående døre. Kasselåsen leveres med 3 stk. nøgler + 1 stk. kodebrik

KASSELÅS RD1622

ruko1622


Som ekstralås til døre hvis konstruktion ikke tillader montering af en indstukket lås.

Tekniske specifikationer
Rigellås med 23 mm rigelfremspring i én tur. Riglen er forsynet med 2 løse hærdede stålstifter, der forhindrer oversavning.Rigel af glansforniklet messing. Låsekasse og slutblik af sortlakeret stålplade. Låsen leveres standard til indadgående døre. Leveres også med alle synlige dele af forkromet messing, poleret messing eller rustfrit look, som leveres med 3 stk. nøgler + 1 stk. kodebrik.

I huse

Bor du i hus, så er løsningen den samme, blot med andre låse. Igen er en kombination af en lås med indvendig vrider og en der kræver nøgle fra begge sider. To velplacerede låse gør også døren umulig at sparke op.

MODULLÅS 8765

ruko8765

Modullås til yderdøre i private hjem, butikker, fabrikker og lign.

Godkendelser og mærkninger
F&P godkendt af “Forsikring & Pension” i højeste sikkerhedskatagori (rød).

Tekniske specifikationer
Falle- og rigellås med tvangsstyret rigel. Riglen har 21 mm fremspring i én tur ved nøgledrejning 360°. Vendbar falle.Låsekasse, stolpe og falle af zink-behandlet stål. Rigel af lamineret zinkbehandlet stål.Leveres i dornmål 50 mm ekskl. slutblik.

EKSTRALÅS 8788

ruko8788

Anvendes som ekstralås eller til døre hvor der ikke ønskes dørgreb.

Tekniske specifikationer
Rigellås med tvangsstyret rigel. Riglen har 21 mm fremspring i én tur ved 360° nøgledrejning.Låsekasse og stolpe af zinkbehandlet stål. Rigel af lamineret zinkbehandlet stål. Leveres i dornmål 50 mm og inkl. slutblik.

Sikkerhed er mere end låse

Husk at låse alene ikke giver den fulde sikkerhed, men kombineret med almindelig sund fornuft er det en stærk løsning. Læs mere om sikkerhed i dit lokalområde f.eks. på www.nabohjælp.dk. At kende sine naboer er et uhyre effektivt redskab til at skabe både tryghed og sikkerhed. Møder du fremmede i dit nabolag så hils på dem. På den måde ved en tyv at du har bemærket ham og en almindelig besøgende vil føle sig velkommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ring 70 20 87 97 - klik her!