Bedre kameraer giver politiet mere at gå på

Husker du også sagen om Emilie Meng der forsvandt?

Sagen var på alle avisforsiderne. Flere tusinder meldte sig frivilligt til at lede efter hende. Der blev ledt overalt og 5 måneder efter blev hun desværre fundet død.

Politiet har været sparsom med at udtale sig om fundet, men det står klart at der tale om en forbrydelse. Nu oplyser politiet i en ny pressemeddelelse, at man har fået et nyt spor at gå efter i sagen.

En af overvågningsvideoerne fra Korsør station viste en bil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om stationen omkring det tidspunkt, hvor teenagepigen sidst blev set på stationen. Desværre var kvaliteten af videoen så ringe, at billederne ikke umiddelbart kunne bruges. I stedet blev de sendt til en ekspert i udlandet.

Efter fler måneders arbejde med video materialet, kom der nyt. Videoen viser en hvid personbil angiveligt af typen Hyundai i30, som kører rundt på forpladsen til stationen og forsvinder igen ad Storebæltsvej.

Netop denne bil har politiet ingen henvendelser fået om, og først nu er det bl.a. ved hjælp af ekspertbistand fra udlandet lykkes at skabe et så tilstrækkelig godt billedmateriale, at bilen kan identificeres. Eller som minimum i fald at fastslå, at den pågældende bil i udpræget grad ligner en Hyundai i30.

Emile sagen er er klokkeklart eksempel på at kvaliteten af billedet er uhyre vigtigt.

Vi oplever tit gamle installationer af video overvågning, og de er ikke blevet opdateret på grund af at det er for dyrt.

Det er nu muligt at sætte HD kameraer op på analoge kabler. Det lille trick sparer rigtig megen tid og mange penge, når der skal opgraderes til digital video.

Når vi skifter de gamle analoge kameraer ud så kan man meget bedre bruge optagelsen til noget brugbart. Ofte direkte fra optageren uden behovet for at efterbehandle billedet. Det er under alle omstændigheder er langt mere brugbart billede man får ud af et HD kamera sammenlignet med et SD.

  • Analog HD kamera genbruger de gamle installationsledninger
  • Full hd kvalitet 1080 P = 2 mega pixel
  • Lave omkostninger

Mere om: Videoovervågning

You may also like...

Ring 70 20 87 97 - klik her!